DOLAR 19,0392 0.09%
EURO 20,5605 0.29%
ALTIN 1.187,270,00
BITCOIN 5426000,74%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

16:40

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ağız Kokusu Neden Olur

ABONE OL
25 Ekim 2022 12:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağız kokusu neden olur, ağız kokusu çeşitli nedenlerle olabilir. En sık nedenlerinden birisi de bademcik iltihabıdır, bademcik iltihabına yakalanan Yetişkinlerde ve  çocuklarda kötü ağız kokusu özellikle sabah saatlerinde çok ağırdır.Dişlerin fırçalanması ile birlikte bu ağır koku hafifleyebilir fakat sabah kahvaltısı yapılmadan önce kötü ağız kokusu bademcik iltihabının nedeni olabilir. Gece geç saatlerde bu kötü koku yeniden şiddetlenir. Ağız ve diş sağlığını birlikte düşünmek ağız kokusunu gidermek için önemlidir. Ağız kokusu nasıl giderilir soruna cevap aramak gerekirse;ağzımızda herhangi bir çürük diş varsa bu diş de kötü koku yapabilir ağız temizliğine dikkat etmek ve bunun için bitkisel kürlerden faydalanmak yararlı olabilir. Ağız kokusunu gidermek için adaçayı önerilmektedir. Adaçayının gargarası yapılarak ağız kokusu belli bir yere kadar giderilebilir. Ağızda bulunan bakteriler adaçayı ile birlikte işlevlerini kaybederler ve ağız içinde üreyemezler.Ağız kokusuna neden olabilecek hastalıklar:

  • Diş eti enfeksiyonu
  • Diyabet
  • Reflü
  • Çürük diş
  • Ağız yaraları
  • Kronik bronşit
  • Boğaz enfeksiyonu (farenjit veya bademcik iltihabı)
  • Solunum sisteminde enfeksiyon (boğaz enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları, akciğer enfeksiyonları)
  • Kronik sinüzit ve / veya geniz akıntısı
  • Karaciğer veya böbrek hastalığı
  • Sjögren sendromu (ağız kuruluğuna neden olur)
  • Laktoz intoleransı

Ünlü kimyager Profesör Dr. Saraçoğlu ağız kokusunun giderilmesi için adaçayı yapraklarını demlemeyi ve gargara yapılmasını tavsiye ediyor. Günde 2 defa gargara yapmak ağız kokusunu gidermek için yeterlidir.Hasta kendi tıbbi geçmişini ve belirtileri tartışırken bir diş hekimi veya doktor hastanın ağız kokusunu fark edebilir. Bazen hastanın nefes kokusundan yola çıkarak doktor kimi sağlık problemlerinden şüphelenebilir. Örneğin meyvemsi bir koku diyabet belirtisi olabilir. Ya da böbrek hastalığı riski yüksek olan bir kişinin nefes kokusu idrar kokusunu andırabilir.Diş hekiminiz kötü kokuya neden olabilecek sağlık sorunları ya da ilaç gibi nedenleri ortaya çıkarmak için tıbbi geçmişinizi gözden geçirecektir. Diş hekiminiz ayrıca beslenme alışkanlıklarınız, ağız kokusunun kim tarafından ne zaman fark edildiği veya kişisel alışkanlıklarınız (sigara alışkanlığı, tütün çiğneme) hakkında da sorular soracaktır.Hasta öyküsünün yanı sıra diş, diş eti, ağız dokuları ve tükürük bezleri incelemesi de önemlidir. Ayrıca burun ve ağızdan nefes alma koşulları da değerlendirilecektir. Fizik muayene bittikten sonra eğer diş problemleri dışında bir sorundan şüphelenirse, diş doktorunuz sizi başka bir uzmana yönlendirebilir.Doktor karaciğer ve böbrek hastalığı, akciğer enfeksiyonu, diyabet gibi daha ciddi rahatsızlıklardan şüphelenirse idrar testi gibi çeşitli testlerin yapılması gerekir.Ağız kokusu için ne yapılmalı: Çürük dişleriniz varsa, onları temizletip tedavi ettirmeniz gerekir. Bademcik iltihabınız varsa antibiyotik tedavilerle ağız kokusunu giderebilirsiniz. Temiz ve anti bakteriyel bitki kürleri ile de ağız kokusunu gidermek mümkündür.Ağız kokusunu gidermek için bilinen ve sık uygulanan en etkili yöntemlerden birisi Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun meşhur kürü olan ada çayı kürüdür. Bu tür taze Adaçayı yapraklarının 4 gramlık bir ölçüsünün Kaynar suya atılması ve birkaç dakika demlendikten sonra gargara yapılması şeklindedir.Hazırlamış olduğunuz bu kürü bir gün boyunca kullanabilirsiniz ertesi gün yeniden ağız kokusunu gidermek ve ağzınızdaki zararlı bakterileri ortadan kaldırmak için yine Adaçayı yapraklarından hazırladığınız gargarayı kullanmanız kötü ağız kokusunu tamamen giderecektir. Ağız Kokusunun Nedenleri ve Bitkisel Öneriler olarak en popüler öneri Adaçayı gargarasıdır.Gargara kötü kokuyu tamamen giderse de altta yatan asıl rahatsızlığın tedavi edilmesi gerekir. Bunun için çürümüş dişleri tedavi ettirmek ve varsa bademcik iltihabını da tedavi ettirmek gerekir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.